Čudovita tura prek doline Sedmerih jezer

Koča pri Triglavskih jezerih

Dolina Triglavskih jezer je ena od najbolj priljubljenih destinacij tako slovenskih pohodnikov, kot tudi turistov, ki pridejo v našo dećelico z namenom pohodništva in spoznavanja in uživanja v lepotah čudovite in po večini zelo lepo ohranjene narave.

Dolina sedmerih jezer se sicer začne nad strmimi podobčji Komarče s prvim od sedmih jere, Črnim jezerom, ki je tudi najnižje ležeče jezero med vsemi. Dolina pa se zaključi pod ostenjem Kanjevca z jezerom pod Vršaci, ki je edino jezero katerega voda odteka v Jadransko in ne v Črno morje.

V tem izletu sem se na pot podal iz parkirišča pri Koči pri izviru Savice, že kmalu po štartu je bilo potrebno zagrizti v strm breg Komarče, a po okoli 30ih minutah vzpona, me je čakal predah, saj sem z “glavne” poti zavil proti zviru Savice, ki se nahaja neposredno nad mogočnim slapom.

Moja naslednja postaja je bilo Črno jezero, od tam pa sem pot nadaljeval proti Dvojnemu jezeru in koči pri Triglavskih jezeirh. Tam sem sicer planiral malo daljši postanek, a je imelo vreme drugačne plane, zato sem se kar podvizal in jo hitro mahnil proti sedlu Štabci, od kored sem prek bohinjskih planin (Ovčarija, Dedno polje, Planina pri jezeru in Vogar) prišel do fantastičnih razgledišč na Bohinjsko dolino in jezero.

Od mojega zadnjega postajališča pa do prevoza, ki me je čakal v Stari Fužini sem imel še okoli 45 minut spusta.

Podrobnosti o izletu:

  • Izhodišče: paririšče pri Savici: (46.2898, 13.8022)
  • Cilj: Stara Fužina (46.2903, 13.8868)
  • Zahtevnost poti: Zahtevna pot
  • Višinska razlika po poti: cca 1300 m
  • Dolžina ture: cca 20 km
  • Primerno za psa: da

GPX poti:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja