Dvodnevna tura po dolini Triglavskih jezer

Dolina sedmerih jezer

Slovenija ima kar nekaj kotičkov, ki bi jih po mojem mnenju moral videti vsak izmed nas, pa ne zato, da bi komu kaj dokazoval, ampak predvsem zato, ker je naša dežela tako izjemna! Veliko modrih ljudi pravi, da se kvaliteta življenja kaže v tem kolikokrat ti je vzelo dih in ravno o tem govrim, ti “kotički” Slovenije ti vzamejo dih in eden od teh krajev, ki ni kotiček, ampak dolina, so tudi Triglavska jezera oz. dolina 7 jezer.

Dolina Triglavskih jezer je naravni biser v katerem se med Komarčo in steno Kanjevca, lahko sprehodimo po prekrasnih poteh, kjer najdemo 7 jezer, ki ležijo na višini nekje od 1300 metrov pa vse do dobrih 2000 metrov nadmorske višine. V tem videu vidimo 6 jezer, najnižje, Črno jezero tokrat nismo obiskali, ga pa lahko vidite v nekaj drugih videih (Od Savice do Stare Fužine) na tej spletni strani.

Z Jasmino in Mitjem smo za svoje izhodišče izbrali planino Blato, od koder smo se prek planine pri Jezeru in planine Dedno polje podali v dolino za Kopico. Ob koncu, oz. na vrhu doline nas je pot popeljala še do najvišje točke izleta, fantastične Male Zelnarice, kjer lahko uživamo v prekrasnem pogledu na dolino 7 jezer in predvsem na jezero Ledvička, ki nam leži dobesedno pod nogama.

Prvi dan smo zaključili v bivaku na Prehodavcih, v bližini katerega lahko obiščemo 4 izmed 7ih Triglavskih jezer, večer pa nas je nagradil s krasnem sončnim zahodom.

Naslednje jutro nas žal ni pričakalo s tako lepim vremenom, a kljub temu smo ob sprehodu po dolini, mimo Zelenega jezera, Ledvičke in Dvojnega jezera uživali v prekrasni naravi, čudovitih jezerih in pravljičnih barvah jesenskih macesnov.

Dan smo zaključili v dolini Voje, kjer smo obiskali še tamkajšno planinsko kočo.

Še več podobnih večdnevnih tur pa najdete v zavihku večdnevni izleti, če pa iščete krajše krožne ture, pa jih najdete v zavihku krožne ture.

Karakteristike poti:

  • Izhodišče: Planina Blato (46.3108, 13.8494)
  • Čas kroga: cca 10 ur
  • Višinski metri: cca 1300 m
  • Višina Male Zelnarice: 2310 m
  • Višina izhodišča: 1150 m
  • Zahtevnost poti: lahka označena pot
  • GPX: https://www.komoot.com/tour/958910587

Dodaj odgovor