Po medvedovih stopinjah

Po medvedovih stopinjah

Pot Po medvedovih stopinjah je s 64 kilometri najdaljši organiziran vztrajnostni pohod v Sloveniji. Vsako leto ga marljivi kočevci že tradicionalno organizirajo v najlepših pomladanskih dneh, če ga ne zagode Velika noč, potem je termin predzadnja sobota v aprilu.

To je čas, ko se narava že lepo prebuja, bukve ravno poženejo svoje svetlo-zelene liste in travnike prekrijejo prve cvetlice… Pohod leta 2023, ko je nastal spodnji video je bil moj 2 pohod po Roški poti, kakor se drugače tudi imenuje ta pohodniška trasa.

Pot nas pelje skozi osrčje kočevskih gozdov, sprehodimo se prek številnih zapuščenih vasic, kjer so pred 2. Svetovno vojno živeli kočevski nemci, med potjo osvojimo Rog, 1099 metrov visok vrh, ki je tudi najvišji vrh te visoke kraške planote. Ne prav dosti kasneje nas čaka postojanka na Žagi, jasi, kjer je še pred 2. vojno delovala ogromna žaga na parni pogon.

Ko nas pot iz Žage popelje v gozd pa vstopimo verjetno v najbolj nepozaben del pohoda, v Rajhenavski pragozd, kakšnih 15 minut kasneje pa nas pot popelje še mimo Kraljice Roga, 500 let stare mogočne jelke. Še več znamenitosti pa si poglejte spodnjih videih.

Več o pohodu in prireditvi pa izveste na povezavi.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja