Krožna tura po planinah na pobočju Stola

Sotočje Velikega in Malega Javornika

Rezervar oz. CŠOD Trilobit v Javorniških Rovtah je zame eno najbolj čarobnih izhodišč za pohodniške ture v visokogorje. Je pa to tudi izhodišče, kjer lahko v krajših družinskih izletih obiščete številne zanimive točke, ki se skrivajo v gozdovih okoli Javornšikih Rovt.

Z Emo sva imela tokrat v mislih čudovito krožno turo, kjer bi se sprehodila po nekaj enkratnih planinah ki so posejane po pobočjih okoli Javorniških Rovt. Turo nama je popestrila megla, zato sva jo malce skrajšala, a vseeno sva v njej izjemno uživala.

Sprehodila sva se po odmaknjenih in zasneženih planinah, občudovala izvira Veliki in Mali Javornik, obiskala kraje, kjer je odraščala najina babica…

Tura je tehnično enostavna, pa tudi fizično ni nič posebnega, tako da je primerna praktično za vsakogar, ki je v solidni pohodniški pripravljenosti.

Če pa iščete še več idej za podobne pohodniške izlete po našem visokogorju, potem vam predlagam, da si pogledate še naslednje ideje, Molička planina in KorošicaSpoznavanje bohinjskih planinTrupejevo poldneV čudoviti krožni turi do Velikega Draškega vrhaKrožna tura do Velikega vrhaPrečenje PohorjaFantastično Krnsko pogorje, Krasna krožna tura prek Kresišča in Iz Vogla do Komne prek bohinjskih gora.

Karakteristike poti:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja