Rombon – slikovita gora nad Bovcem

Rombon

Ob omembi Rombona vedno pomislim na številne robe in ostanke iz 1. Svetovne vojne. Tu se je namreč zaključila, oz. lahko bi tudi rekel začela linija Soške fronte, odvisno s katere strani gledamo. To naj bi bila tudi gora, ki so jo pred in predvsem med 1. Svetovno vojno najbolj “prevrtali”.

Ob svojem prvem vzponu na Rombon s trdnjave Kluže in nato istem spustu, kot v tem videu, vseh teh objektov, rovov niti nisem imel toliko za mar, tokrat pa sem bil na vse to veliko pozornejši in ostankov je res izjemno veliko. Praktično celotna zgornja polovica gore je posejana z ostanki vojne, pa to ne le na poti vzpona, ampak tudi med spustom.

Sicer pa je pot na Rombon tehnično enostavna, a fizično precej zahtevna. Med krogom, ki smo ga opravili smo premagali več kot 2000 višinskih metrov in prehodili dobrih 18 kilometrov. Je pa Rombon v lepem vremenu prav “razgledna ploščad”, uživamo lahko v prekrasnih razgledih na vse strani neba. Seveda v prvi vrsti na dolino Soče in celotno Kaninsko pogorje, pa tudi na bližni Montaž, Jalovec in Mangart.

Podrobnosti o turi:

V kolikor iščete še več idej za podobne krožne ture, vam predlagam, da pobrskate na povezavi, če pa iščete še več idej za izlete v okolici Bovca, potem si poglejte članek z naslovom, Znamenitosti ob reki Soči sicer pa vse izlete v Goriški regiji najdete tukaj.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja