Planjava – krasna krožna tura

Planjava

V Kamniško Savinjske alpe sem v preteklosti zahajal precej bolj poredko kot v Julijce in Karavanke, a letos sem si rekel, da bom spoznal tudi nekaj lepot tega gorovja.

Planjavo sem se “spravil” osvojiti po fantastični krožni poti, kjer vas bodo ob vzponu očarali še slapovi, krasni tolmunčki, čudoviti razgledi in pristna narava.

Vzpon ni markiran in do Srebrnega sedla poteka po nemarkirani a dobro uhojeni poti. Na nekaj mestih je pot precej izpostavljena, pa tudi lažjega plezanja je nekaj malega.

Planjava je sicer 2394 metrov visok vrh, ki nam ponudi izjemne poglede na Logarsko dolino, Orešelj, slap Rinko, uživamo lahko v pogledih na Korošico, Dleskovško planoto… za kaj več pa jo bom moral obiskati še 1x.

Spust sem opravil po markirani poti prek Kamniškega sedla. Tudi ta pot me je navdušila predvsem z razgledi, ki se skoraj da osupnejo. Za sam zaključek pa sem se osvežil še jezerčku pri izviru Kamniške Bistrice.

Podrobnosti o turi:

V kolikor iščete še več idej za podobne krožne ture, vam predlagam, da pobrskate na povezavi, če pa iščete še več idej za izlete v okolici Kamniško – Savinjske alpe vam predlagam članke za naslovi Grintovec, Dleskovška planota, Jezero Vodotočnik, Jezerska Kočna, Menina planina, sicer pa boste še več idej za izlete po Osrednji Sloveniji našli tukaj..

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja