Koroška Rinka iz Ravenske Kočne

Razgled s Koroške Rinke

V kamniško Savinjskih alpah se kar nekaj vrhov dviga blizu 2500 metrov visoko, 4 izmed njih so višji od te magične višine, 4 vrhovi pa so le nekaj 10 metrov nižji. Med slednje sodita tudi 2 vrhova Rink, skupine vrhov, ki se nahajajo v samem osrčju Kamniško Savinjskih alp in so širši populaciji precej neznani. V skupini Rink so 4 vhorvi, Kranjska, Koroška, Štajerska in Mala. V spodnjem videu sva z Alešem osvojila 2. najvišjo, 2433 metrov visoko Koroško Rinko.

Korška Rinka je čudovit razgledi vrh, ki se dviga na meji med Gorenjsko in Savinjsko regijo, na eni strani nam pod “nogama” laži Kranjska koča na Ledinah, na drugi pa koča na Orešlju, med njima pa čudovito Savinjsko sedlo. Pot po kateri sva se z Alešem vzpela na 8. najvišji vrh Kamniško Savinjskih alp je zelo zahtevna in sam v Sloveniji še nisem prehodil poti z več jeklenicami. Za izhodišče sva si izbrala Jezersko, oz. izhodišče v Ravenski Kočni.

Do Kranjske koče na Ledinah sva izbrala Slovensko pot, bolj zahtevno izmed 2 (odprtih) poti, ki vodita do priljubljene planinske postojanke, nato pa sva pot nadaljevala proti Savinjskemu sedlu, ter se tik pod njim usmerila proti mogočni steni Koroške Rinke. Spust proti izhodišču sva do koče na Ledinah opravila po isti poti, od tam pa do avta pa sva se podala po Lovski poti, ki je tehnično manj zahtevna kot Slovenska.

Več o celotnem vzponu pa si poglejte v zelo lepem video zapisu.

Če želite videti kako je obiskati Rinke iz Kamniške Bistrice, potem vas vabim k ogledu tega videa.

V kolikor iščete še več podobno zahtevnih vzponov vas vabim k ogledu vzponov na Razor, Triglav, Škrlatico, Jalovec, Dolgi Hrbet, Kanin in Prisojnik.

Dodaj odgovor