Od Tolminke do Piramide in jezera v Lužnici (krožna tura)

Krnsko pogorje

Dva prispevka nazaj sem na straneh pohodniškega portala Vnaravo.si predstavil krožno turo po Krnskem pogorju, v tem prispevku bom storil enako, le da se bomo iz ene strani pogorja premaknili povsem na drugo stran, nad dolino Tolminke, kjer bo tudi moje izhodišče.

Tudi dolino Tolminke sem nedolgo nazaj raziskoval v dvodnevnem potepanju po tej dolini, tokrat pa se bom povzpel do pravljične planine Lašca, nadaljval pot proti zgornji Lašci in naprej proti Piramidi, v planu sem imel, da se povzpnem še na Vrh nad Peski in Batognico, a sem idejo opustil zaradi nizke oblačnosti, ki je vrhove zavila v meglo.

Zato sem se po najbližji poti spustil do jezera v Lužnici in nadaljeval pot proti planini Sleme, ki je najvišja pašna planina v Posočju, od tam pa sem se preko planine Mederje spustil do Javorce in mojega izhodišča.

Celoten krog je bil fizično dokaj zahteven, predvsem vzpon do planine Lašca, ki je večinoma potekal po neoznačeni strmi poti. Tehnično pot ni pretirano zahtevna, za celoten krog pa se potrebuje okoli 10 ur hoje.

Več podrobnosit o poti, razgledih, naravi in vsem ostalem pa si poglejte v spodnjem videu.

Podrobnosti o turi:

V kolikor iščete še več idej za podobne krožne ture, vam predlagam, da pobrskate na povezavi, če pa iščete še več idej za izlete v okolici Tolmina, potem pa si poglejte članke z naslovi Znamenitosti Tolmina, Izlet v Posočje, sicer pa vse izlete v Goriški regiji najdete tukaj.

Dodaj odgovor