Prekrasna Dovška Baba po krožni poti

Dovška Baba

Dovška Baba je izjemno priljubljena gora v glavnem grebenu Karavank. Zahodno od nje se nahaja Kepa, 3. najvišji vrh gorovja. Vzhodno od nje pa Golica, verjetno najbolj prepoznan vrh najdaljšega gorovja v Sloveniji.

Sicer se lahko na Dovško Babo povzpnete iz več izhodiššč, a Erjavčev rovt mi je všeč zato, ker je moč od tam narediti čudovito krožno turo, pa tudi to izhodišče ni tako zelo priljubljeno, kot tisto iz Dovij.

Vzpon sva z Alešem opravila po markirani poti prek sedla Mlinca, do Dovške Rožce in do vrha 1891 metrov visokega vrha.

Do izhodišča sva se spustila pastirske koče na Dovški Rožci, od tam pa sva pot nadaljevala po markirani poti, ki pohodnike vodi proti Dovjam. Tej poti sva sledila le do mesta, kjer se nam z leve priključi cesta. Tam sva zavila desno in zapustila markirano pot.

Do izhodišča sva sledila nemarkirani potki in v okoli 30ih minutah sva bila pri avtu.

Pot tehnično ni zahtevna, pravzaprav je enostavna, le nemarkirana potka (spust) se na mestih slabo vidi, a z malo orientacije boste brez težav našli varno pot do avta.

V kolikor iščete še več idej za podobne pohodniške izlete po našem visokogorju, potem vam predlagam, da si pogledate še naslednje ideje, Molička planina in KorošicaSpoznavanje bohinjskih planinKrožna tura po planinah na pobočju Stola, Trupejevo poldneV čudoviti krožni turi do Velikega Draškega vrhaKrožna tura do Velikega vrhaPrečenje PohorjaFantastično Krnsko pogorjeKrasna krožna tura prek Kresišča in Iz Vogla do Komne prek bohinjskih gora.

Karakteristike poti:

Več o vzponu na Dovško Babo pa izveste tukaj.

Dodaj odgovor